Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Vrouw (62) overlijdt tijdens politietransport in Eindhoven: Rijksrecherche start onderzoek

Een vrouw van 62 is vanmiddag overleden tijdens een politietransport in Eindhoven. Dat meldt de politie. Ze werd onwel. Agenten probeerden haar nog te reanimeren maar dat mocht niet meer baten. Ze overleed in het ziekenhuis.

Het slachtoffer, zonder vaste woon- of verblijfplaats, zou eerder op de dag overlast veroorzaakt hebben aan de Vlaanderenlaan in het noorden van Eindhoven. De politie kreeg daarvan meerdere meldingen binnen.

In overleg met partners regelde de politie een opvanglocatie aan de Barrierweg voor de vrouw. Ze werd daarheen gebracht in een transportbusje. Aan het einde van die rit werd de 62-jarige onwel. ,,Bij de opvanglocatie is daarop door de collega’s direct de reanimatie opgestart. Uiteindelijk is ze door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.”

Rijksrecherche onderzoekt

Daar overleed ze aan het einde van de middag. De Rijksrecherche stelt een onderzoek in naar de exacte toedracht. Dat is gebruikelijk wanneer iemand overlijdt in handen van de politie.

  1. Kamervragen over ‘asperge-vluchten’ Eindhoven Airport: ‘Lijkt alsof oogje wordt dichtgeknepen’

    Kamervra­gen over ‘asperge-vluch­ten’ Eindhoven Airport: ‘Lijkt alsof oogje wordt dichtgekne­pen’

    EINDHOVEN - De minister moet vluchten op Eindhoven Airport stilleggen als die niet voldoen aan de corona-voorschriften. Dat vindt de SP die dinsdag Kamervragen indiende naar aanleiding van berichtgeving over vluchten met seizoensarbeiders die sinds vorige week arriveren op de luchthaven. De honderden arbeidsmigranten uit Oost-Europa gaan met name in Duitsland werken als aspergesteker of aardbeienplukker. Met busjes worden ze vervolgens over de grens gebracht.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven