Clerry de Rosa vindt het niet meer dan een ‘morele verplichting’ om een mondkapje te dragen.
Volledig scherm
PREMIUM
Clerry de Rosa vindt het niet meer dan een ‘morele verplichting’ om een mondkapje te dragen. © DCI media

Weinig mondkapjes op Eindhoven Airport; ‘In Napels draagt bijna iedereen zo'n ding’

EINDHOVEN - Het aantal mondkapjes in de terminal van Eindhoven Airport is nog op één hand te tellen. Heel anders dan op Italiaanse luchthavens, meldden terugkerende reizigers maandag. ’In Napels draagt bijna iedereen zo'n ding.’

Jonathan uit Utrecht heeft zijn voorzorgsmaatregelen getroffen. Met een mondkapje op staat hij op Eindhoven Airport zijn vrouw op te wachten, die vanmiddag terugkeert uit Milaan. In Noord-Italië is het aantal corona-besmettingen de afgelopen dagen schrikbarend opgelopen en is een tiental dorpen van de buitenwereld afgesloten. ,,Wij gaan twee weken op eigen initiatief én in ons eigen huis in quarantaine", zegt Jonathan beslist. ,,We komen wel af en toe buiten -in een kleine cirkel rond ons huis-  maar zorgen ervoor dat we met niemand in contact komen.” 

  1. Wizzair schort deel ‘asperge-vluchten’ Eindhoven op

    Wizzair schort deel ‘asperge-vluch­ten’ Eindhoven op

    EINDHOVEN - Luchtvaartmaatschappij Wizzair is per direct gestopt met vluchten van Roemenië naar Eindhoven. De prijsvechter maakte zondag bekend zeker tot en met 18 april geen enkele vlucht vanuit Roemenië naar Nederland meer uit te voeren. Net als afgelopen week zou Wizzair deze week naar verwachting nog honderden seizoenarbeiders vervoeren via Eindhoven Airport. Maar een nieuw besluit van de Roemeense overheid, als onderdeel van de maatregelen om de corona-pandemie te beteugelen, steekt daar een stokje voor.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven