De gemiddelde variant voor nieuwbouw aan en herinrichting van het Stadhuisplein in Eindhoven. Met één toren tot 160 meter en verder lagere gebouwen.
Volledig scherm
PREMIUM
De gemiddelde variant voor nieuwbouw aan en herinrichting van het Stadhuisplein in Eindhoven. Met één toren tot 160 meter en verder lagere gebouwen. © Gemeente Eindhoven

Wel of geen woontorens van 160 meter op het Stadhuisplein? De gemeente beslist: 'Jongeren zijn voor, ouderen zijn tegen'

EINDHOVEN - Meer of minder hoogbouw aan het Stadhuisplein, tot 105 of 160 meter, een of meer torens? Meer of minder groen, meer of minder evenementen? Sanering van de parkeergarage? Opknappen van de kunstroute Rode Loper? Die keuzes moet de gemeenteraad van Eindhoven binnenkort maken. 

 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  11

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

 1. Amerikaanse man weet met politieauto tweemaal te ontsnappen tijdens achtervolging
  Play

  Amerikaan­se man weet met politieau­to tweemaal te ontsnappen tijdens achtervol­ging

 2. Samenvatting | Sparta Rotterdam - Vitesse
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Sparta haalt uit tegen Vitesse en houdt Europees voetbal in vizier

  7 mei