Volledig scherm
Anja Wasser van Werktuin040 voor het nieuwe pand aan de Edisonstraat in Eindhoven © Werktuin040

Werktuin040 in Eindhoven sluit, maar zoekt wel alternatief

EINDHOVEN - Werktuin040 in Eindhoven ziet zich gedwongen de deuren te sluiten van de 'werkplek met speelruimte voor kinderen’. De voorziening heeft te weinig klanten waardoor Anja Wasser-Ramakers de vaste lasten niet kan betalen. 

,,Werktuin040 is niet kostendekkend en in de huidige vorm financieel niet haalbaar”, aldus Wasser.  Maar dat wil niet zeggen dat de voorziening voor werkende ouders het bijltje er helemaal bij neergooit. Wasser en enkele medestanders zijn nu op zoek naar een alternatieve locatie. Daartoe hebben ze hun netwerk benaderd. 

Werktuin040 begon in 2015 in wijkcentrum De Werf in Woensel en groeide uit naar een eigen locatie aan de Edisonstraat in Woensel-West. Daar waren werkplekken voor ouders en speel- en slaapplaatsen voor hun kinderen. ,,Dat concept wordt door veel mensen gewaardeerd als alternatief voor de kinderopvang. Maar helaas heeft het nog niet voldoende bereik behaald", aldus Wasser. 

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
Werktuin040 wil uitbreiden Anja Wasser met kinderen en werkers op de achtergrond, Eindhoven © FotoMeulenhof

,,Maar de meerwaarde van Werktuin040 is te groot om het te laten verdwijnen. Wij ontmoeten elkaar als ouders, maar ook als ondernemers. We steunen elkaar op meerdere vlakken en dragen bij aan elkaars persoonlijke ontwikkeling. Ook de kinderen vinden een speelplek dicht bij hun ouders fijn. Deze manier van werk en gezin combineren moet niet stoppen", schrijven Wasser en enkele deelnemers. Ook omdat die bijdraagt aan de ‘zelfstandigheid van vrouwen en hun participatie in het werkveld’. 

Daarom zoeken ze een alternatieve locatie waar minimaal één ochtend in de week ruimte is voor kinderspeelplekken en bureaus voor ouders om te werken. Reacties of ideeën zijn welkom op info@werktuin040.nl

In samenwerking met indebuurt Eindhoven