Volledig scherm
© Jurriaan Balke

Wethouder opent nieuwe ICT-hub basisschool Driesprong in Eindhoven

EINDHOVEN - Onderwijswethouder Jannie Visscher heeft donderdagochtend samen met leerlingen uit groep zeven de nieuwe ICT-hub van de Driesprong geopend.

De Eindhovense basisschool heeft deze opgezet met hulp van chipsfabrikant NXP. De opening werd verricht door een symbolische druk op de knop van een 3D-printer, die door een aantal leerlingen zelf in elkaar was gezet. Hun hub, feitelijk een ultramodern technieklokaal, omvat onder meer minirobotjes, een digitale, interactieve tafel, eenvoudige virtual realitybrillen en een 'groene wand', nodig om videobeelden van mensen te mixen met andere filmbeelden. "De kinderen zijn hier maandag voor het eerst binnen geweest, en ze vinden het geweldig", zegt directeur Jasper Rodenberg.

Deze week en komende weken gaan alle leerlingen van de basisschool aan het Tafelbergplein in Tongelre kennis maken met de nieuwe ict-technieken. Na de vakantie zullen zij ook daadwerkelijk les gaan krijgen in programmeren.

NXP steunt het project. Het bedrijf zoekt naar manieren om de mogelijkheden van ict zo bekend mogelijk te maken bij een breed publiek, zodat het op zijn beurt kan leren hoe 'gewone mensen' die technieken gebruiken.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven