Willemijn Peeters, Inge de Bruijn en Alex van Hooff (vlnr) trapten donderdag in Burgers' Zoo de actie af voor een schonere oceaan.
Volledig scherm
Willemijn Peeters, Inge de Bruijn en Alex van Hooff (vlnr) trapten donderdag in Burgers' Zoo de actie af voor een schonere oceaan. © Searious business

Willemijn Peeters uit Eindhoven vraagt met creatieve actie aandacht voor plasticvervuiling

EINDHOVEN - Searious Business en Koninklijke Burgers’ Zoo vragen met een creatieve campagne aandacht voor de wereldwijde vervuiling van oceanen door plastic afval.

Onder het motto 'teken met een glimlach' (sign with a smile) wordt een maand lang aan alle bezoekers van Burgers' Zoo gevraagd een glimlach te doneren en die te delen via Facebook. Met die actie krijgen bezoekers de gelegenheid hun stem te laten laten horen aan bedrijven om slimmer om te gaan met plastic. Op 3 juli worden alle glimlachjes verzameld en door Willemijn Peeters, de initiatiefnemer en directeur van de Eindhovense organisatie Searious Business aangeboden aan werkgeversorganisatie VNO-NCW.

20.000 kilo plastic
Wereldwijd komt iedere minuut 20.000 kilo plastic in de oceanen terecht. De Eindhovense organisatie Searious Business zet zich met voorlichting, workshops en campagnes in voor bewustwording en oplossing van dit probleem. D Doelstelling van de organisatie is bedrijven bewust te maken van het probleem en hen te bewegen geen plastic afval meer te produceren. Voor de campagne ging ze deze keer een samenwerking aan met de Arnhemse dierentuin Burgers’ Zoo. Heel de maand juni wordt met een meterslange doorzichtige sticker op de haaienruit in het tropisch koraalrif-aquarium zichtbaar gemaakt hoe de oceaan er binnen afzienbare tijd uitziet wanneer de plastic soep niet snel een halt wordt toegeroepen. Bezoekers kunnen daar ter plaatse hun stem laten gelden met behulp van een ‘selfie totem’ die foto’s van hen maakt en die op Facebook deelt.

De campagne werd donderdag 1 juni officieel afgetrapt door Peeters, voormalig topzwemster Inge de Bruijn en dierentuindirecteur Alex van Hooff die zei blij te zijn dat hij zijn bezoekers kan laten zien hoe zij zelf een steentje kunnen bijdragen om de kleurrijke dieren- en plantenwereld van de oceanen beter te behouden.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven