Een van de eerste teststraten die de GGD Brabant-Zuidoost inrichtte zat in de parkeerkelder onder het Lichtplein (archieffoto).
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de eerste teststraten die de GGD Brabant-Zuidoost inrichtte zat in de parkeerkelder onder het Lichtplein (archieffoto). © Sem Wijnhoven/DCI Media

Zorgen GGD-bestuurders over massavaccinatie corona; ‘Wij krijgen nu opdrachten die niet realistisch zijn’

EINDHOVEN - GGD-bestuurders botsen met minister Hugo de Jonge. Ze willen niet langer buitenspel staan bij de bestrijding van corona. Ze waarschuwen dat het zonder ‘gezamenlijke strategie’ heel moeilijk wordt om de massavaccinatie die Nederland wacht in goede banen te leiden.

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

 1. Dr. Fauci voelt zich 'bevrijd' nu hij met president Biden werkt
  Play

  Dr. Fauci voelt zich 'bevrijd' nu hij met president Biden werkt

 2. Dit was Nederland vandaag: vrijdag 22 januari
  Play

  Dit was Nederland vandaag: vrijdag 22 januari