Op het raam van een gesloten winkel hangt een bord met de tekst wij gaan sluiten. Door de lockdown zijn veel niet-essentiele winkels al lange tijd gesloten en vreest de sector voor faillissementen.
Volledig scherm
PREMIUM
Op het raam van een gesloten winkel hangt een bord met de tekst wij gaan sluiten. Door de lockdown zijn veel niet-essentiele winkels al lange tijd gesloten en vreest de sector voor faillissementen. © ANP

Zuidoost-Brabant kent weinig faillissementen, maar geen reden voor hosanna

EINDHOVEN/HELMOND - Veel bedrijven hebben het zwaar vanwege de coronacrisis. Toch zijn er ook in Zuidoost-Brabant relatief weinig faillissementen, blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel. Maar reden om opgelucht adem te halen is er allerminst.

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

 1. Dr. Fauci voelt zich 'bevrijd' nu hij met president Biden werkt
  Play

  Dr. Fauci voelt zich 'bevrijd' nu hij met president Biden werkt

 2. Dit was Nederland vandaag: vrijdag 22 januari
  Play

  Dit was Nederland vandaag: vrijdag 22 januari