Volledig scherm
© 1Twente Enschede

1Twente lokale omroep van het jaar, Ik teken voor 80 ook in de prijzen

ENSCHEDE - Bij de jaarlijkse prijsuitreiking van de Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland is 1Twente verkozen tot beste lokale omroep van Nederland. 

De uitreiking van de OLON-awards was vrijdagavond bij Beeld en Geluid in Hilversum. 1Twente was een van de acht genomineerden voor de prestigieuze prijs. Dat de lokale omroep van Enschede er met de titel vandoor ging is een enorme opsteker. 1Twente zit in financiële problemen en hoopt op een extra bijdrage van de gemeente Enschede om haar werk voort te kunnen zetten.

Ik teken voor 80

Behalve voor omroep van het jaar waren er nog vier andere nominaties voor 1Twente. In de categorie Innovatie zelfs twee nominaties, namelijk voor het project Enschede Aan Zee en het verkiezingsproject Ik teken voor 80. De laatstgenoemde werd beloond met een prijs. 

De jury heeft veel waardering voor het project dat in samenwerking met De Twentsche Courant Tubantia is uitgevoerd in aanloop naar en na afloop van de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Voor Ik teken voor 80 gingen journalisten van beide lokale media samen de stad in om belangrijke thema’s op te halen. Ook waren er live verkiezingsdebatten en een uitslagenprogramma op verkiezingsavond. 

  1. Niets drijft Twentse zakenbroers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’
    PREMIUM
    Reportage

    Niets drijft Twentse zaken­broers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’

    ENSCHEDE/ALMELO - De broers Wim (58) en Pedro (53) Swier zijn bekende gezichten in het Twentse zakenleven. Wim is algemeen directeur van maaltijdleverancier Food Connect. Pedro is algemeen directeur van Vredehof Uitvaartverzorging. Maar bovenal zijn beiden broers die elkaar door dik en dun steunen. Bijvoorbeeld als Pedro moet helpen bij het identificeren van slachtoffers van rampen zoals die met de MH17.

In samenwerking met indebuurt Enschede