Volledig scherm
Monument dat herinnert aan de krijgsgevangenen die na WO1 in Enschede zijn opgevangen. De aantallen worden op het monument vermeld. Het monument staat op de hoek van de Cort van der Lindenlaan en de Goolkatenweg. © Annina Romita

4 weekendtips in Enschede: Fietsen langs oorlogsmonumenten en een vogelshow

ENSCHEDE - Helaas is het weer niet geweldig dit weekend. Toch hebben wij voor jou vier activiteiten op een rijtje gezet. Geniet van je weekend.

1. Expositie Physical Digital bij Concordia

Games en virtual reality gaan steeds meer een rol spelen in ons dagelijks leven. Concordia speelt hier handig op in tijdens de expositie Physical Digital. De expositie laat een uitgebreide selectie zien van digitale kunstwerken die de zintuigen prikkelt. De expositie wordt zaterdag om 15:00 uur geopend en is tot 20 januari te bezoeken. De toegang is gratis.

2. Vogelshow De Goudvink

Vogelliefhebbers opgelet! Op zaterdag en zondag houdt GVV De Goudvink een vogelshow in hun clubgebouw aan de Kerkstraat 92 in Glanerbrug. Tijdens de show zijn verschillende soorten vogels te zien, waaronder een aantal tropische exemplaren. Je bent welkom op zaterdag van 10:00 uur tot 20:00 uur. Op de zondag zijn ze open van 10:00 uur tot 16:00 uur. Toegang is gratis.

3. Fietstocht langs WO1 monumenten

De Bibliotheek Enschede staat in de maand november stil bij de Eerste Wereldoorlog. Zondag is het precies 100 jaar geleden dat een wapenstilstand een eind maakte aan de oorlog. Vanaf de bibliotheek wordt er onder leiding van een gids een fietstocht gehouden. Deze leidt langs alle monumenten die zijn gewijd aan de oorlog. Inloop vanaf 13:30 uur met koffie en thee. De fietstocht vertrekt om 14:00 uur vanaf de bibliotheek in de stad. Kosten zijn 2 euro.

4. Dansen bij balfolk noveMberbal

Altijd al eens de wals willen dansen? Dan ben je zaterdagavond welkom bij Danscentrum Dekker aan de Wooldriksweg 150. Bij de danszaal wordt het noveMberbal gehouden. Dit is een bal waar iedereen aan mee kan doen. Tijdens het bal is er ook een picknick. Deelname kost 12 euro. Is dit je eerste keer bij balfolk? Dan betaal je maar 5 euro. Het programma is van 13:00 uur tot 23:00 uur.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede