Volledig scherm
© Getty Images

Aanklacht tegen nep-geldlopers bij K+K-hoofdkantoor in Gronau

GRONAU/ESSEN - In de Duitse stad Essen zijn zes mannen en een vrouw aangeklaagd, die onder meer als nep-geldlopers  1,8 miljoen euro buit gemaakt zouden hebben bij het hoofdkantoor van de supermarktketen K+K in Gronau. Een woordvoerder van het openbaar ministerie heeft volgens de Duitse krant Westfälische Nachrichten een bericht van het nieuwsmagazine Focus hierover bevestigd. 

De bende zou in twee jaar tijd in totaal 2,5 miljoen euro hebben geroofd door tal van opzienbarende misdrijven, zoals het leeghalen van geldautomaten en het plegen van overvallen. De coup bij K+K in Gronau in december 2017 was volgens Focus Online het ‘meesterwerk’.

Originele uniformen

Verkleed in originele uniformen en met een tot in de puntjes vervalste geldtransportwagen haalden twee mannen bij het hoofdkantoor de dagopbrengst op. Volgens Duitse media ging het om 1,8 miljoen euro. De medewerkers kwamen de diefstal pas op het spoor toen even later de echte transportwagen voorreed om het geld op te halen.

AMG-gang

De bende wordt in Duitsland ‘AMG-gang’ genoemd, omdat drie kopstukken ieder een Mercedes AMG 63 gekocht zouden hebben van de buit. De zeven bendeleden zijn in december aangehouden na een tip van de Zwitserse politie.  Het is nog niet duidelijk wanneer de zaak voor de rechter komt. 

In samenwerking met indebuurt Enschede