Volledig scherm
Ronald Boodram. © Eigen foto

Aannemer op Sint-Maarten komt om in werk: 'Werkloze Twentenaren, kom hier!'

BOEKELO/WIERDEN - De aannemer van Custom Carpentry & Boat Works (CCB) op Sint-Maarten zit met de handen in het haar. Zijn bouwbedrijf heeft niet te veel personeel op de loonlijst, maar juist te weinig. Reden voor Monique Scholten (33), die het bedrijf bijstaat, om Twentse timmerlieden over te halen de Atlantische Oceaan over te steken.

Scholten is geboren in Wierden en woonde tot haar twaalfde in Boekelo. Tegenwoordig werkt ze voor haar vaders uitzendbureau RS Employment Agency op Sint-Maarten, het eiland in de Caraïbische Zee dat in september werd getroffen door de orkaan Irma. Na maanden van puinruimen is nu de wederopbouw van Sint-Maarten begonnen. En daar wringt de schoen: bouwbedrijven komen om in het werk en op het eiland is geen werkloze timmerman meer te vinden.

Ingeving

"Eigenaar Ronald Boodram van CCB heeft bij ons uitzendbureau aangeklopt voor hulp, maar ook wij kunnen hem geen timmerlieden bieden. Er is een groot tekort. Dat bracht mij op een idee: ik kom zelf uit Twente en weet dat daar wel wat bouwvakkers wonen. Misschien kunnen die ons helpen." 

CCB zoekt zes tot acht vakmensen die kunnen timmeren, keukens kunnen installeren of daken kunnen repareren. Boodram: "Werknemers worden per project betaald, maar er is zeker werk voor zes maanden. Misschien wel voor langer."

Leeftijd doet er niet toe, al hoopt Scholten vooral relatief jonge Twentenaren te verleiden. "Een vijftigplusser is van harte welkom, maar vaak is het zo: hoe ouder je bent, hoe meer verantwoordelijkheden je hebt en hoe meer je moet achterlaten. Op voorhand verwacht ik daarom dat dit vooral interessant is voor jonge vakmensen die net van school komen."

Onderdak

Voor onderdak wordt gezorgd. Scholten: "We huren een groot huis met meerdere kamers, waar het personeel kan verblijven. Die huur moeten ze wel zelf betalen, maar CCB wil wel een voorschot geven."

En waarom zoekt Scholten dan juist Twentenaren? "Sint-Maarten is onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden, vanwege regelgeving is het daarom voor ons handig dat wij personeel uit Nederland krijgen en niet uit een ander land. En ja, Tukkers; daar kun je van op aan. Die zijn betrouwbaar en komen altijd op tijd."

Monique Scholten is bereikbaar via monique@rsaccountinggroup.com.

poll

Uitzendbureau hoopt Twentse bouwvakkers naar Sint Maarten te halen

  • Werk is werk! Een ideale kans om (weer) aan de slag te gaan (58%)
  • Niks voor mij om mijn familie en vrienden achter te laten (21%)
  • Ik zie mijzelf daar al liggen op het strand! (20%)
708 stemmen
Volledig scherm
Monique Scholten. © Eigen foto

In samenwerking met indebuurt Enschede