Volledig scherm
© 1Twente Enschede

Achtervolging door Enschede nadat vrouw onder invloed op snorfiets rijdt

ENSCHEDE - De politie heeft vorige week vrijdag een vrouw aangehouden in Enschede, nadat ze onder invloed van drugs en zonder rijbewijs op een snorfiets reed. De vrouw ging er vandoor toen de politie haar wilde controleren. Een achtervolging door het centrum tot gevolg.

De aanhouding vond al op 3 augustus plaats, maar wordt pas nu door de politie via Facebook naar buiten gebracht. Een politieauto reed rond de klok van 03.30 in de nacht uur door het centrum van Enschede, toen een passerende snorfietser wel heel opvallend schrok van de politie en prompt een andere kant op ging rijden. Dat vond de politie vreemd, dus besloten de agenten de dame te volgen om te kijken wat ze ging doen.

Vlucht langs de bollards

Op het Van Heekplein viel de snorfietster op, omdat haar remlicht af en toe aan ging op nogal rare momenten. Bij de politie ontstond de indruk dat de vrouw onder invloed was, ze besloten haar te controlen. Dat had de vrouw echter in de gaten en ter hoogte van het Holland Casino ging ze er vandoor. 

De vrouw koos het hazenpad via een route die langs enkele bollards ging. Doordat de politie twee keer moest wachten op de beweegbare palen in het stadscentrum leek de vrouw dus te kunnen ontkomen. Met twee voertuigen is in de omgeving nog gezocht naar de vrouw, maar tevergeefs. Totdat er een melding binnenkwam.

Melding

De politie had een belletje gehad van een buurtbewoner bij een appartementencomplex, met de melding dat er een vrouw bij de nooduitgang zat. Dat vond de beller vreemd, want je kan alleen met een sleutel het appartementencomplex binnen. De vrouw in kwestie voldeed aan het signalement van de dame die zojuist was ontsnapt aan een drugscontrole.

Toch gepakt

Het was inderdaad de vrouw, die er bij het zien van de politie wéér vandoor probeerde te gaan, nu te voet. De politie maande haar te stoppen, wat ze deed. Al tijdens het gesprek werd het volgens de politie duidelijk dat de dame onder invloed van drugs verkeerde. Op het bureau bleek dat ook het geval: de vrouw had amfetamine en cocaïne in haar systeem.

Ook bleek dat ze geen rijbewijs had om op de snorfiets te rijden. Saillant detail is dat dezelfde vrouw twee dagen eerder ook al was aangehouden voor precies hetzelfde vergrijp: rijden onder invloed van drugs. Voor beide overtredingen krijgt ze proces-verbaal.

In samenwerking met indebuurt Enschede