Volledig scherm
© Carlo ter Ellen DTCT

Afval uit drugslab gedumpt in buitengebied Enschede

ENSCHEDE - De politie heeft bevestigd dat de inhoud van tientallen vaten, die in een achtergelaten oplegger aan de Beldershoekweg in het buitengebied van Enschede is aangetroffen, afkomstig is van een drugslaboratorium voor synthetische drugs. Woensdagavond trof de brandweer de oplegger met de vaten aan op de bewuste plek. 

Navraag in de buurt leert dat de oplegger al een week of vier geleden op de bewuste plek is neergezet. De eigenaar van de grond wil niet met zijn naam in de krant. „De wagen staat er al een week of vier en mijn zoon heeft direct bij het ontdekken de politie gebeld. We konden hem zelf wel afvoeren en laten opruimen voor eigen rekening, want de wagen stond op ons terrein, werd hem verteld”, zegt de buurtbewoner. 

Afgelopen woensdag heeft de brandweer de situatie voor het eerst beoordeeld en die heeft geconcludeerd dat de vaten geen direct gevaar voor mens, dier en natuur vormen. Een woordvoerder van de politie bevestigt dat de forensische opsporing vrijdag onderzoek heeft gedaan naar de inhoud van de vaten.  „Wij weten zeker dat het om tientallen vaten gaat met drugsafval en we willen dan ook graag weten of iemand iets op of rond de plek aan de Beldershoekweg heeft gezien.”

De oplegger is van kentekenplaten ontdaan en niets wijst op een bepaald bedrijf dat betrokken kan zijn bij de dump. „Ik bemoei me er ook verder niet mee”, zegt de buurtbewoner. „Het is niet van mij, ik heb er niks mee te maken, dus de gemeente en de politie zoeken het samen maar uit. Ik heb geen zin in al die ellende, maar je vraagt je soms wel af wat mensen bezielt om dit te doen.”

Volledig scherm
© Carlo ter Ellen DTCT
Volledig scherm
© Carlo ter Ellen DTCT
Volledig scherm
© Carlo ter Ellen DTCT
Volledig scherm
© Carlo ter Ellen DTCT

In samenwerking met indebuurt Enschede