Airbus op Twente Airport door grote grijper in stukken geknipt

VideoENSCHEDE - Het terrein voor de hangar van Aircraft End-of-Life Solutions (AELS) bood maandag een troosteloos beeld. Omgeven door stukken schroot stond aan het begin van de middag nog alleen een deel van het karkas overeind van wat ooit een Airbus A340 was geweest.

De lege romp van het vroegere intercontinentale passagierstoestel werd nog slechts overeind gehouden door opgestapelde spoorbielzen. De cockpit en de staart van het vliegtuig waren al in een eerder stadium verwijderd. Een en ander was het resultaat van een knipbeurt van het toestel door een grote grijper, wat met een oorverdovend lawaai gepaard ging.

Voltooiing

Het luidde tevens de voltooiing in van de sloop en de demontage, die sinds 27 april op Twente Airport hadden plaatsgevonden.

De verwachting is dat het vliegtuig vandaag of morgen, maar in ieder geval aan het einde van de week, geheel is opgeruimd en dat niets op het terrein nog herinnert aan het wit-rode toestel dat hier meer dan vier maanden heeft gestaan.

Volgend vliegtuig

Op de vraag of en wanneer AELS een volgend vliegtuig op Twente Airport ontvangt antwoordde directeur Derk-Jan van Heerden: ,,Dat er een volgende toestel komt staat vast, maar welk type en op welke termijn is nog niet te zeggen.''

Volledig scherm
© Lars Smook
Volledig scherm
© Lars Smook
Volledig scherm
© Lars Smook
Volledig scherm
© Lars Smook
Volledig scherm
© Lars Smook

In samenwerking met indebuurt Enschede