Dennis Molenveld verdient door corona geen geld op de kermis, maar met zijn IJsbus.
Volledig scherm
Dennis Molenveld verdient door corona geen geld op de kermis, maar met zijn IJsbus. © Reinier van Willigen

Al een jaar geen kermis, toch is Dennis (28) uit Enschede een beetje gelukkig in zijn zwervende IJsbus

ENSCHEDE - Ice Ice Baby… Het vrolijke hitje uit 1990 van Vanilla Ice schalt door de straten en kondigt de komst van Dennis Molenveld (28) aan.  Sinds een jaartje is-ie er ineens; de zwervende IJsbus van Dennis, die op willekeurige momenten  opduikt in een wijk, een park, bij een speeltuintje… Uit nood geboren.

  1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.
  2. Vertrek Pieter Omtzigt slaat in als een bom bij CDA-prominenten uit Overijssel

    Vertrek Pieter Omtzigt slaat in als een bom bij CDA-prominen­ten uit Overijssel

    De beslissing van Pieter Omtzigt om het CDA na 17 jaar Kamerlidmaatschap te verlaten is onder CDA-prominenten in Oost-Nederland hard aangekomen. Zij waarderen Omtzigt. De meesten delen veel van de harde kritiek die Omtzigt verwoordt in zijn uitgelekte analyse. ,,De stijl van Pieter zou meer de norm moeten worden in het CDA: Scherpte durven opzoeken, met de inhoud bezig zijn en naast mensen gaan staan.’’

In samenwerking met indebuurt Enschede