Volledig scherm
Alle grasvelden zijn tot eind augustus gesloten. © Wouter Borre

Alle natuurgrasvelden in Enschede tot eind augustus gesloten

AudioENSCHEDE - Vanwege de aanhoudende droogte heeft Sportaal de beslissing genomen alle natuurgras wedstrijdvelden in Enschede zeker tot eind augustus te sluiten. Het bestuur van iedere buitensportvereniging wordt vandaag op de hoogte gesteld per brief. De kunstgrasvelden en kleinere trainingsvelden blijven wél open.

"De natuurgrasvelden staan onder druk. Elke week dat er momenteel niet op gespeeld wordt is winst voor het veld",  aldus manager accommodaties Hanneke ter Brugge van Sportaal. 

In de brief wordt duidelijk dat, ondanks dat het vele sproeiwerk van vrijwilligers, het gras zich nauwelijks ontwikkelt. "Op sommige plaatsen gaat de graskwaliteit zelfs achteruit." Ook zijn graswerkzaamheden langdurig uitgesteld. Zo wilde Sportaal niet maaien vanwege mogelijke verbrandingsschade. 

Start sportseizoen

Met de eerste beker- en competitiewedstrijden om de hoek dringt de tijd om de velden speelklaar te maken. Sportaal is hierbij afhankelijk van het weer. "Hoe meer regen, hoe sneller de velden speelklaar zijn", aldus Ter Brugge. 

Als het weer daadwerkelijk omslaat wil de organisatie de velden grondig onderhanden nemen. Opnieuw starten met maaien, het dode gras opruimen, een extra bemestingsronde inlassen en extra bezaaien staan onder meer op het programma. 

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

  1. Jeugdige volleyballers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië
    VIDEO

    Jeugdige volleybal­lers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië

    ENSCHEDE - Ze zijn er klaar voor. Twaalf jongens van het Bonhoeffer College aan de Bruggertstraat in Enschede reizen deze week naar Poreč in het noorden van Kroatië. Daar begint zaterdag het WK Scholenvolleybaltoernooi voor spelers onder de 15. Het Bonhoefferteam is het enige jongensteam dat voor Nederland zal uitkomen tijdens dit WK. 1Twente ging maandagavond langs bij de laatste training in de Diekmanhal in Enschede.

In samenwerking met indebuurt Enschede