Almelo en Enschede makkelijke prooien voor georganiseerde criminaliteit
Georganiseerde misdaad vindt in Almelo en Enschede de beste voedingsbodem van onze regio. Beide gemeenten hebben relatief veel inwoners die verdacht worden van zware criminaliteit, hoogrisicojongeren en problematische schuldenaars. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.
De twee Twentse steden springen in het oog op de donderdag gepresenteerde onderwereldkaart. Waar Twente en de Achterhoek over het algemeen weinig risico lopen, vormen Almelo en Enschede een makkelijke prooi. Van de 352 gemeenten staat Almelo op plek 21, op de voet gevolgd door Enschede (22).
Landelijk gezien lopen gemeenten in de regio Zuid-Limburg het grootste risico om in de greep van de georganiseerde misdaad te komen, ontdekte de onderzoeksredactie van RTL. Zij onderzochten de kwetsbaarheden van gemeenten, hun inwoners en bedrijven voor invloed vanuit de georganiseerde misdaad.
Samen met criminologen en experts op het gebied van ondermijning kozen de onderzoekers twintig onderwerpen die iets zeggen over het risico op criminele invloed, zoals leegstand, schulden of dubieus vastgoed.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Podcast De Ballen Verstand
‘Optreden Van der Sar was échte wanprestatie’ & wat gaat FC Twente doen?
Luister hier direct naar de nieuwste aflevering van de podcast De Ballen Verstand. -
Beter Eten
Maca-poeder zou wonderen doen in de slaapkamer, maar ‘sekskroket’ werkt misschien beter
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Een Peruaans poedertje zou zorgen voor een boost van je libido. Waarom je een spannende avond toch beter met een sekskroket kunt beginnen. -
Politie laat kleine criminaliteit schieten: oplichting, dierenmishandeling en 200 wietplanten op zolder blijven liggen
ENSCHEDE - De politie Oost-Nederland laat kleine criminaliteit noodgedwongen schieten. In bijvoorbeeld kleine hennepkwekerijen, oplichting of dierenmishandeling wordt voortaan weinig tot geen energie meer gestoken. Dat blijkt uit een intern beleidsdocument, waarover deze krant beschikt. -
Einde miljoenen verslindend dossier Haaksbergen in zicht: ‘U moet zelf ook in de spiegel kijken’
HAAKSBERGEN - Ja, de planmakerij over het Gat in de Markt heeft te lang geduurd en te veel gekost. Daar is iedereen het over eens. Het einde van het dossier lijkt in zicht, nu de komst van Lidl naar de Markt definitief lijkt. Al kan niet iedereen zich daarin vinden: „Gang naar Raad van State niet uitgesloten.” -
met video
BN’er Hans Kazàn zet zich in voor komst hospice in Borne
Illusionist en televisiepresentator Hans Kazàn steunt vanuit Spanje op een bijzondere manier het plan voor een nieuw hospice in Borne. Hij wil een videoboodschap inspreken. Doel is dat zijn aanbod zoveel mogelijk geld oplevert.
-
PREMIUMeigen tuin eerst
Dit moet je weten over snoeien: ‘Bomen en struiken hebben geen voordeel bij het afhakken van ledematen’
Snoeien, stekken, planten, verpotten, zaaien en schoffelen. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt een handje. -
-
-
Is mijn voorschotbedrag wel of niet aangepast naar het prijsplafond?
De overheid heeft besloten consumenten op weg te helpen met de hoge energieprijzen. Begin dit jaar is daarom het prijsplafond ingegaan, waardoor je een maximaal tarief betaalt voor energie. Betekent dit dat het voorschotbedrag nu ook is aangepast? Twee experts leggen uit hoe het zit. -
Stadionverboden in Twente: welke straffen zijn er en wie deelt ze uit?
ENSCHEDE - Massale vechtpartijen, vuurwerkbommen en gooien met bier. Een bezoek aan een wedstrijd van FC Twente of Heracles is niet zonder risico. De schade is groot en de maat is vol. FC Twente dreigde deze week met stadionverboden. Maar welke straffen zijn er nou eigenlijk en wie deelt ze uit?
In samenwerking met indebuurt Enschede