Annie van de Boom (83) ziet het steeds drukker worden vanuit haar appartement in het centrum. De solidariteit brokkelt af, stelt ze vast, en de ouderen zijn de dupe. „Moeten wij dan worden opgehokt als kippen?”
Volledig scherm
PREMIUM
Annie van de Boom (83) ziet het steeds drukker worden vanuit haar appartement in het centrum. De solidariteit brokkelt af, stelt ze vast, en de ouderen zijn de dupe. „Moeten wij dan worden opgehokt als kippen?” © Reinier van Willigen

Annie (83) uit Enschede is woedend: ‘Ouderen zijn geen tweederangs mensen’

Acht weken geleden stonden we samen pal tegen corona. Nu gaat iedereen weer fijn de stad in. Verruiming, versoepeling, lekker op het terras. En de ouderen? Die moeten maar binnenblijven. Woedend wordt Annie van den Boom (83) ervan.

  1. Sheltersuit komt volgende maand met thuis-editie van afgelaste Sleep Out in Enschede
    PREMIUM

    Shelters­uit komt volgende maand met thuis-edi­tie van afgelaste Sleep Out in Enschede

    ENSCHEDE - De Stichting Sheltersuit wil de Sheltersuit Sleep Out op een nog nader te bepalen tijdstip inhalen. Het buitenslaap-evenement op de Oude Markt in Enschede kon halverwege maart vanwege de coronacrisis niet doorgaan, maar moet er alsnog komen. Wanneer is nog niet duidelijk, maar volgende maand al organiseert Sheltersuit een gerelateerd evenement, waarbij deelnemers rondom eigen huis buiten kunnen gaan slapen: ‘Geef 8 voor een nacht’.

In samenwerking met indebuurt Enschede