Een inkijkje in een Krimwoning. Dit gezin was vermoedelijk iets beter af, gezien de aankleding van het interieur.
Volledig scherm
PREMIUM
Een inkijkje in een Krimwoning. Dit gezin was vermoedelijk iets beter af, gezien de aankleding van het interieur. © Stichting Historische Kring Enschede-Lonneker

Armoede was altijd al kind aan huis in Enschedese wijk de Krim

ENSCHEDE - Je bent zo arm als je je voelt, is het gezegde. Grote flauwekul natuurlijk. Maar wanneer ben je dan wel arm? De definitie ‘niet kunnen meedoen’ wordt vaak gebruikt. Honderd jaar geleden was er een andere definitie in Enschede: woonde je in de Krim, dan was je arm. 

  1. Dit kun je komend weekeinde doen in Enschede: kunst,  hoogvliegers en met een handdoekje naar de naturistencamping

    Dit kun je komend weekeinde doen in Enschede: kunst, hoogvlie­gers en met een handdoekje naar de naturisten­cam­ping

    Twintig zieke of gehandicapte kinderen kiezen op zaterdag 10 juni op Twente Airport met het vliegtuig het luchtruim kiezen tijdens Wheels and Wings op en rond het vliegveldterrein. Even de zorgen van alledag vergeten, dat wat de organisatie van Wheels and Wings wil voor de kinderen. Naast de vluchten boven Twente kunnen kinderen op Twente Airport op de foto met een Ferrari of andere bezienswaardige sportwagen. Ook wordt met vijftig auto’s vanaf het vliegveld de rally Ronken en Vonken gereden. De tocht van 150 kilometer voert door delen van Twente en doet een groot aantal markante plekken aan in de regio. De finish en feestelijke afsluiting is later weer op het vliegveld.
    Enschede