Jody (12) heeft asperger. Haar schooldag ziet er nog net zo uit als voor het coronavirus. Op het scherm haar mentor Alice van Keulen.
Volledig scherm
PREMIUM
Jody (12) heeft asperger. Haar schooldag ziet er nog net zo uit als voor het coronavirus. Op het scherm haar mentor Alice van Keulen. © Annina Romita

Autisme en plotseling thuiszitten, hoe lost deze Enschedese school dat op voor 12-jarige Jody uit Tubbergen?

ENSCHEDE/TUBBERGEN - Een kind met autisme heeft ritme nodig, houvast en zekerheden. Niet de chaos van de coronacrisis. Hoe lost het Panta Rhei College voor speciaal onderwijs dat op? 

Het Panta Rhei College in Enschede is een school voor speciaal voortgezet onderwijs, vooral voor kinderen met een autismespectrumstoornis, maar ook voor kinderen met andere gedragsproblematiek. Er zitten 93 leerlingen op die uit de hele regio naar Enschede komen. 

 1. Toegewijde huisvriend (30) blijkt monster dat slapende kinderen misbruikt: ‘Hoe zwart is je geest?’
  PREMIUM

  Toegewijde huisvriend (30) blijkt monster dat slapende kinderen misbruikt: ‘Hoe zwart is je geest?’

  Johan M. (30) is een goede huisvriend en scoutingleider die zich op een moeilijk moment met veel liefde en toewijding ontfermt over de nog jonge kinderen van een Enschedees gezin in moeilijkheden. Tenminste, zo lijkt het. Want als zijn vriendin eind mei vorig jaar een USB-stick in zijn broekzak vindt, blijkt deze vol te staan met foto-en filmopnamen waarop M. de in diepe slaap verkerende kinderen van het gezin misbruikt. Als het aan officier van justitie Eddie Leunk ligt maakt de rechtbank korte metten met M. Hij eist een gevangenisstraf van 4 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk.
 2. Overvallers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraffen voor beide daders

  Overval­lers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraf­fen voor beide daders

  ALMELO/ENSCHEDE - Djo E. (22) uit Enschede is veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden waarvan 4 voorwaardelijk omdat hij op 2 januari dit jaar een pizzakoerier beroofde in zijn woonplaats. Ook moet E. nog een openstaande voorwaardelijke celstraf van drie maanden uitzitten. Voor mededader Ariel M. (20) waren de Almelose rechters milder, hij kreeg 10 maanden jeugddetentie waarvan 167 dagen voorwaardelijk.

In samenwerking met indebuurt Enschede