Volledig scherm
© News United / Pascal Vlutters

Auto gaat vlak over de grens bij Enschede in vlammen op

EPE – In de nacht van woensdag op donderdag is in het Duitse Epe, direct onder Gronau, een auto in brand gevlogen. Het voertuig stond vlak naast een woning aan de Riekenhofweg geparkeerd.

De vlammen sloegen uit het voertuig. Een brandweerman vertelt in de Westfälische Nachrichten dat ze net op tijd waren. “Als we vijf minuten later waren geweest, dan had het vuur zich verspreid naar het dak van het huis.”

Het is de tweede autobrand in een paar dagen tijd in de omgeving van Gronau. Dinsdag vloog aan de Azaleenweg een auto in de fik. De politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting.

  1. Zelden is het werk van Onno van Veldhuizen zo tast- en zichtbaar geweest
    PREMIUM
    Column

    Zelden is het werk van Onno van Veldhuizen zo tast- en zichtbaar geweest

    Nee, we hebben hier niet onder een steen gelegen. Anders hadden we Onno van Veldhuizen van Enschede wel geconfronteerd met brandende actuele vragen. Waarom zijn de Belgen niet gastvrij ontvangen? Desnoods in de vorm van een verplichte busreis voor goedwillende fans? En wat dat wel niet kost: een massale politiemacht met dienders uit alle uithoeken van het land die donderdag het straatbeeld in de stad domineerde?

In samenwerking met indebuurt Enschede