Volledig scherm
(Foto ter illustratie) © Thinkstock

Autoverhuur Enschede failliet na conflict met Hertz

ENSCHEDE - Autoverhuur Enschede - het voormalige Hertz Twente - en het daaraan gelieerde bedrijf Blue Ocean zijn failliet verklaard. Hertz Nederland vroeg het faillissement aan.

Hertz Nederland ligt al jaren overhoop met zijn voormalige vertegenwoordiger Jaap de Jong, die actief was onder de naam Hertz Twente. Het agentschapscontract met de aan de Hogelandsingel gevestigde autoverhuurder werd in 2015 al door Hertz met onmiddellijke ingang beëindigd na een conflict over geld.

Kort geding

Hertz spande in april 2016 een kort geding aan tegen zijn ex-agent om een twintigtal huurauto's te kunnen terughalen. De rechter in Almelo verplichtte Hertz Twente destijds om de huurauto's af te staan op voorwaarde dat Hertz Nederland een bankgarantie van een ton zou afgeven, want over de financiële afwikkeling waren partijen het niet eens.

Vorderingen

Volgens Hertz Nederland had zijn agent in Enschede 'gesjoemeld met huurcontracten' en nog een schuld van 68.000 euro hebben aan Hertz Nederland, welk bedrag in 2016 opliep tot 110.000 euro. De eigenaar van Hertz Twente vorderde juist nog 216.000 euro van Hertz Nederland, omdat uitgekeerde provisies te laag zouden zijn geweest.

Bankroet

Er wordt nog steeds geprocedeerd in dit conflict, zegt curator Niels Leferink. Maar in afwachting daarvan heeft Hertz Nederland alvast het bankroet aangevraagd. Leferink hoeft geen personeel te ontslaan, want Autoverhuur Enschede ligt al twee jaar stil.

In samenwerking met indebuurt Enschede