Volledig scherm
Dennis Schouten © Christian van der Meij

Belager van PowNed-verslaggever Dennis Schouten aangehouden

ENSCHEDE/BLERICK - De politie Venlo heeft een man aangehouden die er van wordt verdacht Dennis Schouten te hebben mishandeld. De verslaggever uit Enschede, die werkzaam is voor PowNed, werd een maand geleden tijdens het maken van een reportage tegen zijn hoofd geschopt.

Het was dagenlang onrustig in het Limburgse Blerick nadat de 22-jarige Ömer Köksal was geliquideerd. Toen Schouten langskwam om verslag te doen werd hij door een groep jongeren belaagd. Nadat hij op de grond belandde schopte een man hem hard tegen zijn hoofd. Hij is inmiddels opgepakt. 

"Onze microfoon werd door een jongen afgenomen, we zijn achter hem aan gegaan samen met de politie. Uiteindelijk zijn mijn cameraman en ik allebei op de grond beland. Er werd geslagen en geschopt tegen mijn hoofd", zei Schouten eerder. Het was zeker niet de eerste keer dat de verslaggever te maken kreeg met geweld. "In deze hevigheid is het me nog nooit overkomen, dat ik echt vreesde voor mijn leven. Ook verslaggevers van de NOS, het ANP en zelfs het Jeugdjournaal werden belaagd.”

In samenwerking met indebuurt Enschede