De dekens, kleden en het matras als trieste getuigen aan de balustrade van de flat van Hoda aan Ahuislanden, waar waterschade ontstond door een hennepplantage.
Volledig scherm
PREMIUM
De dekens, kleden en het matras als trieste getuigen aan de balustrade van de flat van Hoda aan Ahuislanden, waar waterschade ontstond door een hennepplantage. © Lars Smook

Ben je gevlucht en heb je eindelijk een huis, zet je malloterige bovenbuurman het onder water

columnENSCHEDE - Ben je gevlucht uit Irak. Heb je ruim vijf jaar na een barre tocht vanuit het Midden-Oosten eindelijk een nieuw bestaan opgebouwd in Nederland met een fraaie flatwoning en meubeltjes. En is dat alles plotseling compleet verwoest. Doordat je bovenbuurman het in zijn domme hoofd haalt een hennepplantage te beginnen met afgetapt water.

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Enschede