Eén van de vele beren die meedoen aan de berenjacht.
Volledig scherm
Eén van de vele beren die meedoen aan de berenjacht. © Maai Ke (Facebook)

Berenjacht nu ook in Twente: ‘Fantastische afleiding voor kinderen’

HENGELO - Een initiatief om kinderen te vermaken is vanuit Australië en het Verenigd Koninkrijk ook overgewaaid naar deze regio. In Twente en in de Achterhoek zetten mensen massaal een beer voor het raam, zodat kinderen op berenjacht kunnen tijdens de coronacrisis.

Iedereen kan via dit formulier aangeven dat hij of zij een beer voor het raam heeft gezet. In dit overzicht komen vervolgens alle beren te staan, waarna kinderen de desbetreffende beren kunnen zoeken. De initiatiefnemers in Nederland houden rekening met de maatregelen van het kabinet en de adviezen van het RIVM. “Dit initiatief is bedoeld om een wandeling in je eigen buurt leuker te maken. Ga dus niet in andere plaatsen op jacht. Houd rekening met de richtlijnen die van kracht zijn!”

De berenjacht lijkt vooralsnog vooral in Hengelo aan te slaan. Ook in Deurningen, Oldenzaal en Almelo verschijnen inmiddels beren voor de ramen. Op de Facebookpagina ‘Berenjacht NL’ reageren ouders enthousiast. “Wat een leuk idee. Een geweldige afleiding voor onze kinderen.” In Enschede was woensdagochtend nog geen beer te zien, maar inmiddels hebben daar ook tientallen mensen gehoor gegeven aan de oproep. 
(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

In Hengelo doet men massaal mee aan de berenjacht
Volledig scherm
In Hengelo doet men massaal mee aan de berenjacht © Google

Inspiratie

De berenjacht komt overgewaaid uit Australië en het Verenigd Koninkrijk. Het populaire prentenboek ‘We gaan op berenjacht’, geschreven in 1995 door Michael Rosen en Helen Oxenbury, diende als inspiratie.

Eén van de vele beren die meedoen aan de berenjacht.
Volledig scherm
Eén van de vele beren die meedoen aan de berenjacht. © Koos Chaudron‎

In samenwerking met indebuurt Enschede