Pieter Omtzigt
Volledig scherm
Pieter Omtzigt © Reinier van Willigen

'Betrokken burgers' willen Pieter Omtzigt als CDA-lijsttrekker en starten petitie

ENSCHEDE - Enkele ‘betrokken burgers’ willen dat Pieter Omtzigt CDA-lijsttrekker wordt bij de Tweede Kamerverkiezingen. Daarvoor bieden ze op petities.nl de mogelijkheid een petitie te tekenen. Wie de initiatiefnemers zijn, is onbekend.

Omtzigt was woensdagmiddag nog niet op de hoogte van de actie en reageerde met een knipoog. „Heel sympathiek van die mensen. Ik zie het maar als steun voor mijn politieke werk. We hebben al een prima lijsttrekker gekozen.”

Vertrouwen
Op de pagina schrijven de initiatiefnemers van de actie weinig vertrouwen te hebben in Sybrand van Haersma Buma als lijsttrekker. ‘Het CDA hangt in de peilingen al lange tijd ronde de 17 zetels en wil maar niet stijgen. Van Haersma Buma leidde bovendien het CDA in 2012 naar een hele grote verkiezingsnederlaag.

Pieter Omtzigt is niet alleen in het CDA maar ook buiten het CDA populair.” Dat was vier jaar geleden anders. Het Kamerlid uit Enschede werd destijds door het partijbestuur aanvankelijk geweerd van de concept-kandidatenlijst. Deze keer is Omtzigt zeker van een terugkeer in de Tweede Kamer. Hij staat op de vierde plek.

In samenwerking met indebuurt Enschede