Volledig scherm
André Schulte in de oude A-Ford uit 1925. De oudste brandweerauto van Enschede. © Lars Smook

Bijzonder korte laatste werkdag voor André Schulte uit Enschede

ENSCHEDE - Een korte, maar bijzondere laatste werkdag voor André Schulte (56). De regionaal officier bij Brandweer Twente legde woensdag na 33 jaar zijn taken neer, reden voor zijn collega's om hem nog een keer in het zonnetje te zetten. 

Middels een tiental voertuigen, waaronder een ladderwagen, hoogwerker en diverse bluswagens, werd de afzwaaiende brandweerman 's ochtends thuis afgezet. Amper een uur nadat hij op werk was aangekomen.

A-Ford

Schulte zat zelf in de oudste brandweerauto van Enschede, een A-ford uit 1925. Behalve een fors deel van het brandweerkorps hielp ook de motorclub waar Schulte deel van is 'De Eugies' hem thuis af te zetten. "Ik zag dit totaal niet aankomen", glinstert hij.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

Volledig scherm
André Schulte in de oude A-Ford uit 1925. De oudste brandweerauto van Enschede. © Lars Smook
  1. Forse waardedaling Turkse Lira ook voelbaar in Twente
    PREMIUM

    Forse waardeda­ling Turkse Lira ook voelbaar in Twente

    ENSCHEDE - De forse waardedaling van de Turkse lira wordt, zij het beperkt, ook merkbaar in Twente. Zo koopt de Turks/Twentse supermarkteigenaar goedkoper Turks groente en fruit in en wordt textiel uit Turkije interessanter om te importeren. Er is ook een keerzijde, Twentse bedrijven die hun producten naar Turkije exporteren, lopen het risico klanten te verliezen omdat die het Nederlandse product niet meer kunnen betalen.

In samenwerking met indebuurt Enschede