Boer uit Enschede brengt entrecote zelf aan de man

VideoENSCHEDE - Vlees halen bij de boer is helemaal van deze tijd, vindt Gerben Weldink uit Enschede. De boer verkoopt het vlees van zijn eigen koeien in een winkel op zijn boerderij.

De boer begon drie maanden geleden met het maken van de winkelruimte in de voormalige paardenstal op zijn eigen terrein aan de Groot Bruninkstraat. Inmiddels verkoopt hij er het vlees van zijn eigen Blonde d’Aquitaine-koeien. De winkel heet Vlees van Weldink. 

Familiebedrijf

Landbouwbedrijf Weldink is een familiebedrijf. Gerben groeide op tussen de dieren. Zijn vader was gespecialiseerd in melkvee. Tegenwoordig richt Gerben zich op vleeskalveren en verkoopt hij vlees aan particulieren. Het slachten gebeurt op een andere locatie. Vanuit de slachter gaat het vlees niet via het gewone vleescircuit naar de supermarkt of de slager, maar terug naar de boerderij - de plek waar de dieren leefden.  

Vrijheid

Het leven als boer noemt Gerben ‘fantastisch’. „Dit is het ultieme gevoel van vrijheid”, zegt de boer, die tevens een baan heeft als natuurkundedocent op het Bonhoeffer College. 

Volledig scherm
© Still Video

 Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede