Boer uit Enschede brengt entrecote zelf aan de man

VideoENSCHEDE - Vlees halen bij de boer is helemaal van deze tijd, vindt Gerben Weldink uit Enschede. De boer verkoopt het vlees van zijn eigen koeien in een winkel op zijn boerderij.

De boer begon drie maanden geleden met het maken van de winkelruimte in de voormalige paardenstal op zijn eigen terrein aan de Groot Bruninkstraat. Inmiddels verkoopt hij er het vlees van zijn eigen Blonde d’Aquitaine-koeien. De winkel heet Vlees van Weldink. 

Familiebedrijf

Landbouwbedrijf Weldink is een familiebedrijf. Gerben groeide op tussen de dieren. Zijn vader was gespecialiseerd in melkvee. Tegenwoordig richt Gerben zich op vleeskalveren en verkoopt hij vlees aan particulieren. Het slachten gebeurt op een andere locatie. Vanuit de slachter gaat het vlees niet via het gewone vleescircuit naar de supermarkt of de slager, maar terug naar de boerderij - de plek waar de dieren leefden.  

Vrijheid

Het leven als boer noemt Gerben ‘fantastisch’. „Dit is het ultieme gevoel van vrijheid”, zegt de boer, die tevens een baan heeft als natuurkundedocent op het Bonhoeffer College. 

Volledig scherm
© Still Video

 Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

  1. OvJ houdt Enschedees duo verantwoordelijk voor de dood van Maykel (15) en eist taakstraf

    OvJ houdt Enschedees duo verantwoor­de­lijk voor de dood van Maykel (15) en eist taakstraf

    ENSCHEDE/ALMELO - Als het aan officier van justitie Alrik Nettenbreijers ligt, veroordeelt de rechtbank in Almelo Hans Q. (51) en Dominic S. (56) uit Enschede tot werkstraffen van 120 uur voor hun rol in de dood van de 15-jarige Maykel uit Enschede. De leerling van het Bonhoeffer College kwam op 22 juni 2017 om het leven nadat hij in de Enschedese Binnenhaven van een schip viel en vast kwam te zitten tussen de boeg en steiger.

In samenwerking met indebuurt Enschede