Volledig scherm
Het gebied rondom winkelcentrum Op De Brouwerij in Enschede is sinds kort een voetgangerszone © Rutger Borgerink

Boetes en tal van waarschuwingen bij controles in Enschede

ENSCHEDE - Bij verschillende verkeerscontroles in Enschede-Noord heeft de politie woensdag meerdere bekeuringen uitgeschreven en tientallen waarschuwingen uitgedeeld. Er werd gecontroleerd op vier verschillende plekken in het noordelijke deel van de stad.

Bij een verkeerscontrole aan de Lambertus Buddestraat schreven agenten meerdere bekeuringen uit. De politie was ook actief aan de Stroinksbleekweg en aan de Bosuistraat, waar zij waarschuwingen uitdeelde in verband met parkeeroverlast.

Voetgangerszone Roombeek

Bij winkelcentrum Op de Brouwerij in de wijk Roombeek werden liefst 175 fietsers aangesproken door de politie. Sinds kort is het gebied een voetgangerszone, wat betekent dat er niet meer gefietst mag worden. Reden daarvoor zijn de vele (bijna) ongelukken tussen fietsers en voetgangers. 

De politie en de gemeente willen vaker gaan handhaven rondom het winkelcentrum in Roombeek. Daarbij blijft het niet alleen maar bij waarschuwingen; de politie zegt mensen die toch in het voetgangersgebied fietsen, op de bon te gaan slingeren.

In samenwerking met indebuurt Enschede