Volledig scherm
De rechtbank in Almelo. © Tubantia

Boze ex gaat cel in bij overtreden contactverbod

ENSCHEDE - Instanties in Enschede gaven vorige week nog aan te vrezen voor het ergste als 'boze ex' Hans L. op vrije voeten komt maar de rechtbank in Almelo kan de 42-jarige niet veel langer vasthouden. Over acht dagen zit zijn straf erop. L. moet weg blijven van zijn ex, doet hij dat niet dan verdwijnt hij per keer twee weken achter de tralies.

De rechtbank in Almelo veroordeelde L. donderdag tot 4 maanden cel voor het bedreigen van zijn ex, het vernielen van haar autoruit en het voor de zoveelste keer overtreden van een contactverbod.

"We zien nog veel onderdrukte woede bij u" constateerden de Almelose rechters in hun vonnis. De woede van L. ontstond toen hij een jaar of twee geleden zijn vrouw in bed betrapte met een ander en is nog niet minder geworden in de loop van de tijd. Hij is inmiddels al drie keer veroordeeld wegens huiselijk geweld en het overtreden van contactverboden.

Deskundigen denken dat hij het best geholpen is met een behandeling maar dat weigert L. pertinent. De ex is inmiddels voorzien van een alarmknop om zo snel mogelijk de hulp van de politie in te roepen als L. weer voor haar deur sta

In samenwerking met indebuurt Enschede