Volledig scherm
PREMIUM
De alleenstaande Enschedese is twee handen op één buik met haar dochtertje (9). © familie De Boer

Brenda de Boer (1976-2018), zonnebloem op ’n voetbalveld

In herinneringAls Brenda op de sportacademie zit, wordt bij haar de ziekte van Wegener vastgesteld: een ongeneeslijke aandoening aan de bloedvaten. Ze is er veel te vroeg bij.

Bloeiende zonnebloemen omzomen haar kist. Collega’s van dagcentrum De Marke (van zorginstelling Aveleijn) vergelijken Brenda ermee. „Hoe de steel in de grond staat, daarin herkennen we haar: sterk en stevig, maar toch flexibel en buigzaam.” Lief en vol plannen. Vooral voor haar ‘eigen zonnebloempitje’ Lisanne (9), die so close is met Brenda. Als haar dochtertje spreekt, snikt zij na de eerste woorden. „Ik mis je als ik naar de hemel kijk…’”

  1. Debby moet 455 euro betalen door fout in parkeergarage MST: ‘Ik moet hun probleem oplossen’

    Debby moet 455 euro betalen door fout in parkeerga­ra­ge MST: ‘Ik moet hun probleem oplossen’

    ENSCHEDE/HENGELO – Na een familiebezoek in het MST in Enschede komt Debby Nijenhuis zaterdagmiddag opeens voor een zeer onaangename verrassing te staan. De 47-jarige Hengelose ziet bij de slagboom dat ze een boete van 455 euro open heeft staan, gelijk aan ruim 32 dagen parkeren in de parkeergarage. Een fout in het systeem, zo blijkt iets later. „Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Dat vind ik niet het ergste. Maar ik word nu opgezadeld met hun probleem.”

In samenwerking met indebuurt Enschede