Volledig scherm
De palen waarop de camera's worden bevestigd staan al bij de molen van Lonneker. © Frans Nikkels

Buren niet blij met camera's rond Lonneker molen

LONNEKER - Rond de Lonneker molen komen camera's te hangen. Dat wil het bestuur al sinds 2016, toen onbekenden de molen in brand staken. Buren zijn niet zo blij.

Vier camera's moeten er komen, die het terrein en de openbare weg rondom de molen in de gaten houden. Daarbij horen bordjes die waarschuwen: let op, cameratoezicht.

Afschrikwekkend werking

Het bestuur van de Stichting Lonneker Molen hoopt vooral dat daar een afschrikwekkende werking van uitgaat. Want er zit niemand live mee te kijken, zegt penningmeester Kees Purmer. "De beelden worden opgeslagen en na een maand ofzo verwijderd."

Er zijn al palen neergezet om de camera's op te hangen, maar volgens Purmer ligt het werk stil, omdat buren bezwaren hebben. De camera's tasten hun privacy aan, vinden ze. "Ze zijn bang dat de camera's op hun terrein kijken, dus we gaan nu eerst overleggen."

Definitief besluit

In het voorjaar wordt een definitief besluit genomen, denkt hij. "Het is ook een grote uitgave. Maar de brand heeft ons destijds ook een ton gekost. We gaan nu eerst ook nog even goed bij onszelf te rade wat verstandig is."

In samenwerking met indebuurt Enschede