Volledig scherm
PREMIUM
De aanleg van het ecoduct over de A35 © Emiel Muijderman

Buren willen bouw ecoduct in Enschede wéér stilleggen

ENSCHEDE/ZWOLLE - Ruim vier maanden heeft de bouw van ecoduct Oudste Grond aan de A35 in Enschede al stilgelegen. Nu eisen buren via de rechter opnieuw een bouwstop.

Volledig scherm
Benny Valkenburg en Wulfert Dorrestijn © Annina Romita

In de rechtbank in Zwolle stond Boekeloër Benny Valkenburg vrijdagochtend andermaal tegenover een ruime afvaardiging van de gemeente Enschede, Rijkswaterstaat en bouwbedrijf BAM. Het was geen gezellig weerzien.

Net als vier maanden geleden wil Valkenburg dat de rechter de bouw van het ecoduct op een paar honderd meter van zijn woning stillegt. Dat heeft al voor enige vertraging gezorgd en dat willen de opdrachtgevers en uitvoerders nu voorkomen.

  1. Zelden is het werk van Onno van Veldhuizen zo tast- en zichtbaar geweest
    PREMIUM
    Column

    Zelden is het werk van Onno van Veldhuizen zo tast- en zichtbaar geweest

    Nee, we hebben hier niet onder een steen gelegen. Anders hadden we Onno van Veldhuizen van Enschede wel geconfronteerd met brandende actuele vragen. Waarom zijn de Belgen niet gastvrij ontvangen? Desnoods in de vorm van een verplichte busreis voor goedwillende fans? En wat dat wel niet kost: een massale politiemacht met dienders uit alle uithoeken van het land die donderdag het straatbeeld in de stad domineerde?

In samenwerking met indebuurt Enschede