Volledig scherm
PREMIUM
© Google Street View

Buurt Oosterstraat in Enschede moe van gejakker en drukte

ENSCHEDE - De Oosterstraat in Enschede is een racebaan. Bewoners aan de Oosterstraat en de Ribbeltsweg zijn dan ook positief over de plannen van de gemeente om de rijweg voor hun woning in te richten als groene fietsstraat. Wel zijn er vragen over parkeren.

Er wordt te hard gereden op de Oosterstraat, dat is de algemene klacht van aanwonenden. Ook is de parkeerdruk op het deel van de Oosterstraat vanaf de Rozenstraat richting de Laaressingel en de Ribbeltsweg groot. Dat is vooral op dinsdagen, zaterdagen en zondagen. Met name Duitsers die shoppen laten hun auto's hier een dag gratis staan en zorgen ervoor dat bewoners zelf hun wagens niet meer kwijt kunnen.

  1. Niets drijft Twentse zakenbroers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’
    PREMIUM
    Reportage

    Niets drijft Twentse zaken­broers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’

    ENSCHEDE/ALMELO - De broers Wim (58) en Pedro (53) Swier zijn bekende gezichten in het Twentse zakenleven. Wim is algemeen directeur van maaltijdleverancier Food Connect. Pedro is algemeen directeur van Vredehof Uitvaartverzorging. Maar bovenal zijn beiden broers die elkaar door dik en dun steunen. Bijvoorbeeld als Pedro moet helpen bij het identificeren van slachtoffers van rampen zoals die met de MH17.

In samenwerking met indebuurt Enschede