Volledig scherm
Ter illustratie. © Thinkstock

Celstraf voor poging tot betaalde seks met 15-jarige

ENSCHEDE - Samir W. uit Enschede probeerde een 15-jarige verstandelijk beperkte jongen over te halen tot betaalde orale seks en moet dat nu bekopen met een celstraf. De rechtbank in Almelo veroordeelde hem donderdag tot 1 jaar waarvan 7 maanden voorwaardelijk.

Het beoogde slachtoffer krijgt 250 euro schadevergoeding voor de geestelijke schade die hij opliep door het hele gebeuren.

De 35-jarige W. ontmoette de jongen en een vriend eind april bij het station in Enschede. Het contact begon onschuldig, W. kwam langs toen ze aan het nachtvissen waren, nodigde de jongens uit voor een broodje maar bleek uiteindelijk 600 euro over te hebben voor seks met de jongen.

De 15-jarige vertelde het tegen zijn moeder en stiefvader en W. werd naar de woning gelokt waar hij klappen kreeg en werd overgedragen aan de politie. In een eerste verhoor bekende W., maar trok dat later weer in. W. heeft een achtergrond met psychische problemen, hij kreeg als 14-jarige jeugd-tbs opgelegd, maar weigerde mee te werken met onderzoeken. De rechtbank wil dat hij zich na zijn straf meldt bij een instelling voor geestelijke gezondheidszorg voor behandeling. 

In samenwerking met indebuurt Enschede