Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Computer taboe: kinderen leven zich uit tijdens Viva in Enschede

In beeldENSCHEDE - Op de eerste dag van de Jeugd Viva-week bij speeltuin Voortsweg leefden 64 kinderen zich maandag uit. „Vorige jaren hadden we 45 tot 50 kinderen”, zegt beheerder Jerry van der Schoor.

Voor sommige kinderen is het al hun vierde week Viva, zij gaan mee naar de speeltuinen waar de Jeugd Viva neerstrijkt. „Je betaalt een euro per dag, kijk wat je daar allemaal voor krijgt!”, zegt een moeder. De computer is deze week bij de speeltuin taboe. „Dat doen ze thuis maar”, zegt Van der Schoor met een lach. Wel zijn er oud-Hollandse spelletjes en een stormbaan. Kinderen vermaakten zich ook prima met schommelen en knutselen.

Volledig scherm
© Emiel Muijderman
Volledig scherm
© Emiel Muijderman
Volledig scherm
© Emiel Muijderman
Volledig scherm
© Emiel Muijderman

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

  1. Zelden is het werk van Onno van Veldhuizen zo tast- en zichtbaar geweest
    PREMIUM
    Column

    Zelden is het werk van Onno van Veldhuizen zo tast- en zichtbaar geweest

    Nee, we hebben hier niet onder een steen gelegen. Anders hadden we Onno van Veldhuizen van Enschede wel geconfronteerd met brandende actuele vragen. Waarom zijn de Belgen niet gastvrij ontvangen? Desnoods in de vorm van een verplichte busreis voor goedwillende fans? En wat dat wel niet kost: een massale politiemacht met dienders uit alle uithoeken van het land die donderdag het straatbeeld in de stad domineerde?

In samenwerking met indebuurt Enschede