Het aantal coronabesmettingen is de afgelopen week in Twente harder gedaald dan in de rest van Nederland. Goed nieuws, maar wel met een flinke kanttekening.
Volledig scherm
PREMIUM
Het aantal coronabesmettingen is de afgelopen week in Twente harder gedaald dan in de rest van Nederland. Goed nieuws, maar wel met een flinke kanttekening. © Annina Romita

Corona in Twente: regio scoort beter dan de rest van het land, maar de zorgen blijven

ENSCHEDE - Het aantal coronabesmettingen is de afgelopen week in Twente harder gedaald dan in de rest van Nederland. Goed nieuws, maar wel met een kanttekening: de daling van het aantal positieve tests vlakt ook in de regio af. Daarom blijft de situatie zorgelijk.

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Enschede

 1. Explainer: Dit is waarom de Britse coronavariant alle alarmbellen af laat gaan
  Play

  Explainer: Dit is waarom de Britse coronavari­ant alle alarmbel­len af laat gaan

 2. Wilders en Rutte botsen om avondklok: 'Doe het nou niet!'
  Play

  Wilders en Rutte botsen om avondklok: 'Doe het nou niet!'