Volledig scherm
© ANP XTRA

Coronavirus eist tweede leven in Twente

ENSCHEDE – In Twente is een tweede persoon overleden aan corona. Het gaat om een 77-jarige bewoner van het Ariënshuis in Glanerbrug.

De man woonde niet in het verpleeghuis, maar in het woonzorgcentrum van het Ariënshuis. De bewoners van dat centrum verkeren in een betere gezondheid dan die van het verpleeghuis en zijn redelijk zelfstandig. Ze krijgen thuiszorg vanuit het huis. 

Aangeslagen

Het slachtoffer werd eind vorige week ziek. Omdat zijn situatie snel verslechterde werd hij zaterdag opgenomen in het ziekenhuis. Daar overleed hij afgelopen nacht. Er heerst een aangeslagen sfeer in het Ariënshuis, aldus een woordvoerder van zorgorganisatie Liberein waar het Ariënshuis ondervalt. 

Vorige week woensdag werd bekend dat in het Ariënshuis corona was ontdekt. Momenteel zijn vier bewoners besmet. Twee daarvan zijn opgenomen in het ziekenhuis MST in Enschede. De andere twee worden ieder op hun eigen kamer geïsoleerd verpleegd. De patiënten mogen alleen nog worden bezocht door een vaste groep van verpleegkundigen en artsen. 

Eerste overledene

Vorige week dinsdag overleed er voor het eerst iemand uit Twente aan het virus. Het betrof een 81-jarige vrouw uit Ootmarsum. 

In samenwerking met indebuurt Enschede