Daan Mohede afkomstig uit Enschede is arts in opleiding in het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn. Hij is gepromoveerd op de ziekte van Peyronie.
Volledig scherm
PREMIUM
Daan Mohede afkomstig uit Enschede is arts in opleiding in het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn. Hij is gepromoveerd op de ziekte van Peyronie. © Dingena Mol

Daan Mohede uit Enschede promoveert op ziekte waarop een groot taboe rust: een kromme penis

ENSCHEDE - Bijna niemand praat erover, over de ziekte van Peyronie bij mannen. Dan heb je een kromme penis. De arts in opleiding Daan Mohede afkomstig uit Enschede schreef er zijn proefschrift over. Maar waarom? „Omdat er meer onderzoek nodig is, want patiënten lijden enorm”, aldus Mohede. 

 1. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  1

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.

In samenwerking met indebuurt Enschede

 1. 'Straatrace' in Epe blijkt remproeven van de politie te zijn na ongeluk
  Play

  'Straatrace' in Epe blijkt remproeven van de politie te zijn na ongeluk

 2. Drama voor Utrechtse winkeliers: plofkraak richt enorme ravage aan
  Play

  Drama voor Utrechtse winkeliers: plofkraak richt enorme ravage aan