Volledig scherm
PREMIUM
Ouderen van de Eschpoort bezoeken de kinderboerderij in het Wooldrikspark en genieten van het uitstapje. © Emiel Muijderman

De Eschpoort neemt ouderen mee op pad in Enschede: klein gebaar met grote betekenis

ENSCHEDE - Restaurantmedewerkers van De Eschpoort gingen gisteren weer op pad met meer dan honderd bewoners van Liberein. Met hulp van buren en vrienden kon de wandeling doorgaan. De ouderen zijn dankbaar, want sommigen komen vrijwel nooit meer buiten. 

„We willen de mensen iets geven om naar uit te kijken. Even wat leuks, mensen uit hun huis halen en naar buiten gaan. Sommigen komen nooit buiten.” Miranda Meijlink-Wiehink werkt zestien jaar in het restaurant van De Eschpoort en heeft met collega-restaurantmedewerkers voor de tweede keer een grote wandeling georganiseerd. Meer dan honderd bewoners van Liberein, medewerkers van de organisatie en vrijwilligers wandelden gistermorgen anderhalf uur rond. Een enkeling gewapend met fietspomp voor het geval een rolstoelband moet worden opgepompt. 

  1. Niets drijft Twentse zakenbroers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’
    PREMIUM
    Reportage

    Niets drijft Twentse zaken­broers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’

    ENSCHEDE/ALMELO - De broers Wim (58) en Pedro (53) Swier zijn bekende gezichten in het Twentse zakenleven. Wim is algemeen directeur van maaltijdleverancier Food Connect. Pedro is algemeen directeur van Vredehof Uitvaartverzorging. Maar bovenal zijn beiden broers die elkaar door dik en dun steunen. Bijvoorbeeld als Pedro moet helpen bij het identificeren van slachtoffers van rampen zoals die met de MH17.

In samenwerking met indebuurt Enschede