Peter Hoekstra (links) en Hans d’Hollosy (midden) zijn oprichters van Briegel, Renee Roeleveld (rechts) is consultant bij Datacadabra.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Hoekstra (links) en Hans d’Hollosy (midden) zijn oprichters van Briegel, Renee Roeleveld (rechts) is consultant bij Datacadabra. © Cees Elzenga/hetoog.nl

Deze Twentse start-ups zijn super slim dankzij kunstmatige intelligentie

Hans d'Hollosy (50) en Peter Hoekstra (47) zijn serial enterpreneurs; ze richten techbedrijfjes op, laten die groeien en stappen uit. De Oldenzalers noemden hun negen werknemers tellende bedrijf Briegel - naar de geblokte Duitse verdediger met hun beider voornamen. Ze zijn oprichter van Datacadabra en 20Face in Enschede. Portret van Briegels jongste 'zonen'.

 1. Celstraf voor veelpleger uit Enschede die vriend bijna de hersens insloeg met een hamer

  Celstraf voor veelpleger uit Enschede die vriend bijna de hersens insloeg met een hamer

  ENSCHEDE/ALMELO - De rechtbank in Almelo heeft Farid van D. (31) uit Enschede vrijdag veroordeeld tot anderhalf jaar cel waarvan een half jaar voorwaardelijk. Volgens de rechtbank staat vast dat de veelpleger eind oktober 2019 een vriend meermaals hard met een hamer op het hoofd sloeg. Het slachtoffer had geluk, hij kwam er slechts af met bloedende wonden en een week hoofdpijn. Van D. belaagde ook een buurtbewoonster die hij betaste.
 2. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  2

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.

In samenwerking met indebuurt Enschede

 1. Publiek los bij coronatest in Ziggo Dome: 'We onderzoeken natuurlijk gedrag'
  Play

  Publiek los bij coronatest in Ziggo Dome: 'We onderzoe­ken natuurlijk gedrag'

 2. Mick viel 120 kilo af: 'Kon nog geen eens een blokje rond het huis lopen'
  Play

  Mick viel 120 kilo af: 'Kon nog geen eens een blokje rond het huis lopen'