Volledig scherm
Zo komt het nieuwe beeld op het dak van het conservatorium eruit te zien. © ArtEZ Artist Impression

Dit goddelijke lichaam is vanaf vrijdag te zien op een dak in Enschede

ENSCHEDE - Hij is half mens en half dier. En vanaf vrijdag 20 april is ie te zien op het dak van ArtEZ Conservatorium aan de Van de Essengaarde in Enschede: Pan! 

Het beeld van Pan is gemaakt door het Deventer kunstenaarsduo Spacecowboys. Het zeven meter hoge kunstwerk was vorig jaar tijdens de IJsselbiënnale te zien langs de IJssel tussen Deventer en Zutphen. De directeur van het ArtEZ conservatorium Rob Kramer zag het daar staan en kwam op het idee om het naar Enschede te halen. 

Met de plaatsing van het beeld hoopt de leiding van ArtEZ de herkenbaarheid van de muziekopleiding in Enschede te versterken. Kramer: „Ik zag in de houding van de muziekgod Pan iets terug van onze conservatoriumstudenten. Jonge iconen in wording, met een nieuwsgierige en avontuurlijke houding.” Pan geldt in de Griekse mythologie als de god van het woud en het dierlijk instinct, maar was ook een fluitspeler. Naar hem is de panfluit vernoemd.

  1. Niets drijft Twentse zakenbroers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’
    PREMIUM
    Reportage

    Niets drijft Twentse zaken­broers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’

    ENSCHEDE/ALMELO - De broers Wim (58) en Pedro (53) Swier zijn bekende gezichten in het Twentse zakenleven. Wim is algemeen directeur van maaltijdleverancier Food Connect. Pedro is algemeen directeur van Vredehof Uitvaartverzorging. Maar bovenal zijn beiden broers die elkaar door dik en dun steunen. Bijvoorbeeld als Pedro moet helpen bij het identificeren van slachtoffers van rampen zoals die met de MH17.

In samenwerking met indebuurt Enschede