Volledig scherm
Docente Wendy Pereira-Smit (tweede van links) met haar prijswinnende studenten Merve Aslan, Sebastian Schut en Selin Bozkir. © Annina Romita

Docent Bonhoeffer ontvangt prijs voor techniekonderwijs

ENSCHEDE – Wendy Pereira-Smit, aan het Bonhoeffer College in Enschede, neemt vrijdag de Ir. W. Maas Geesteranusprijs in ontvangst. Ze krijgt de prijs omdat zij haar leerlingen het best voorbereid heeft voor de wedstrijden van Skills Talents en daarnaast een inspirator is voor collega-docenten. Bovendien mag ze zich zich een jaar lang de ‘Meest Inspirerende vmbo-docent in het techniekonderwijs 2019’ noemen.

Pereira-Smit is docent Technologie & Toepassing en Dienstverlening & Product. Drie van haar leerlingen wonnen in maart de eerste prijs in de categorie Dienstverlening & Producten in de grote landelijke finale van Skills Talents voor het vmbo. Haar inspirerende manier van coachen en begeleiden betaalde zich daarmee uit. 

In juni maakte minister van OCW Arie Slob reeds bekend dat de Ir. W. Maas Geesteranusprijs dit jaar naar Pereira-Smit gaat. Vrijdag wordt de bijbehorende penning uitgereikt door Pieter Maas Geesteranus (Ir. W. Maas Geesteranus Fonds) en Swen Peeters (WorldSkills Nederland).

In samenwerking met indebuurt Enschede