Volledig scherm
PREMIUM
Een brand pakte Bas, Esther, Eden (in handen Bas) en Etienne hun droom en levenswerk af. © Reinier van Willigen

Droom van Bas en Esther uit Enschede gaat in vlammen op

Bas en Esther Pierik kochten in maart 2015 een voormalige brandweerwagen om er ooit met hun gezin een wereldreis mee te maken. Na bijna drie jaar volop verbouwen had het tweetal de wagen omgetoverd tot een mobiel huis, maar een week voordat de klus klaar was declasseerde een brand hun droomvoertuig tot een hoopje schroot. Via een geldinzamelingsactie proberen ze het nu opnieuw.

De banen waren al opgezegd, het huis leeggehaald, de vaccinaties waren achter de rug en de route uitgestippeld. Bas (36), Esther (30) en zonen Etienne (5) en Eden (2) Pierik waren klaar voor hun droomreis. Vanuit Enschede naar Portugal, met de boot naar Brazilië en door naar Ushuaia (Argentinië) de meest zuidelijkste stad ter wereld. Dan al rijdend naar Noord-Alaska, om vervolgens de oostkust van Amerika op te zoeken. Per boot verder naar Zuid-Afrika, waarna een volgende reis naar Mongolië zou beginnen. Een reis voor onbepaalde tijd. De verkoop van hun huis moest alles financieren.

  1. Een plek geven aan vier geliquideerde personen
    PREMIUM
    column

    Een plek geven aan vier geliqui­deer­de personen

    Na de liquidatie van vier personen in zijn stad las ik op de voorpagina van deze onvolprezen krant dat ook burgervader Onno van Veldhuizen even de tijd nodig heeft om dit een plekje te geven. Dat kan ik me goed voorstellen, dat hij dat een plekje moet geven. Maar ja. Waar laat je vier slachtoffers van een criminele afrekening? Ergens onder in een la van het gemeentehuis? Kunnen ze verwerkt worden in een controversieel kunstwerk tijdens het volgende GOGBOT-festival? Moet er misschien gedacht worden aan een monument in het Volkspark? Voor de Groene Gevallenen.

In samenwerking met indebuurt Enschede