Volledig scherm
50 auto's brandden volledig uit © Grafschafter Nachrichten | TV7/News

Duitse politie houdt tientallen auto's vast na brand op vliegveld Münster

MÜNSTER-OSNABRÜCK - Er is nog geen duidelijkheid over de toedracht van de brand die maandagavond woedde in de parkeergarage op vliegveld Münster-Osnabrück (FMO). 73 auto's mogen de parkeergarage nog niet verlaten vanwege het brandschadeonderzoek.

In parkeergarage A van het Duitse vliegveld, op een uur rijden van Enschede, woedde maandagavond een grote brand. 50 auto's brandden volledig uit, nog eens 25 raakten er zwaar beschadigd.

Voertuigen vastgehouden

De Duitse politie heeft een groot onderzoek ingesteld naar de brand. Een deel van parkeergarage A is afgesloten. Op parkeerniveau 1 en 2, waar de schade het grootst is, houdt de politie nog 73 voertuigen vast vanwege het brandschadeonderzoek.

De overige circa 600 voertuigen mogen de parkeerdekken alleen onder begeleiding verlaten. Reizigers die er hun auto hebben staan, kunnen zich daarvoor melden bij de luchthavenbalie. Voor automobilisten die hun voertuig op parkeerniveau 3 en 4 hebben staan, kunnen de garage wel gewoon uitrijden.

Totale schade

De omvang van de schade van de brand is nog onduidelijk. Op het moment van de vlammenzee was parkeergarage A, die voornamelijk door zakelijke klanten wordt gebruikt, voor ongeveer tweederde bezet.

 WhatsApp ons!

Gedupeerd door de brand op vliegveld Münster-Osnabrück? Stuur ons een bericht op 06-13328999

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.
Volledig scherm
© Jens Keblat

In samenwerking met indebuurt Enschede