A FFP3 protective mask hangs on a jacket of the German Red Cross.
Volledig scherm
A FFP3 protective mask hangs on a jacket of the German Red Cross. © EPA

Duitse ziekenhuizen gaan vijf Nederlandse coronapatiënten opnemen

ENSCHEDE - Drie ziekenhuizen in Kreis Borken, Duits district die loopt van Doetinchem tot Enschede, gaan in totaal vijf Nederlandse coronapatiënten opnemen op de Intensive Care. Dat zegt de woordvoerder van Klinikum Westmünsterland, de koepelorganisatie van de ziekenhuizen.

Het St. Marien-Krankenhaus in Ahaus en het St.Agnes-Hospital in Bocholt nemen beiden twee Nederlandse patiënten op. Het St. marien-Hospital in Borken neemt één Nederlandse patiënt op. De verwachting is dat de eerste patiënt vanavond naar Duitsland wordt overgebracht.

Solidair zijn

Nederland is momenteel veel beperkter in de IC-capaciteit dan Duitsland, zegt Tobias Rodig, woordvoerder van Klinikum Westmünsterland. ,,Wij beschikken nog over vrije IC-bedden, dus wij willen graag onze buren solidair zijn in deze noodsituatie.”

Het aantal coronapatiënten op de IC-afdelingen is volgens de laatste cijfers opgelopen naar 1409: 24 meer dan gisteren.  Van de 1409 coronapatiënten liggen er nu 1372 in Nederland, 11 meer dan gisteren. En 37 in Duitsland, 13 meer dan gisteren.

In samenwerking met indebuurt Enschede