Volledig scherm
Een boom in Hengelo die compleet onder de Eikenprocessierups zit. © GinoPress B.V.

Duizenden reacties op petitie: ‘Enschede, kom in actie tegen eikenprocessierups’

ENSCHEDE - Duizenden Enschedeërs hebben de afgelopen dagen de petitie ondertekend waarin de gemeente Enschede wordt opgeroepen meer te doen tegen de overlast van de eikenprocessierups. De petitie, die zondag online kwam, had dinsdagochtend al meer dan 4.000 steunbetuigingen.

Volgens de initiatiefnemers van de petitie doet de gemeente niet genoeg tegen de overlast. ‘Aangezien de Gemeente Enschede het niet noodzakelijk vindt om iets tegen de overlast van de eikenprocessierups te doen, wordt het nu tijd dat wij als bewoners daar iets tegen gaan doen! Inmiddels zitten in alle eiken dusdanig veel nesten dat het niet meer gezond is.’

Vorig jaar was de overlast door de eikenprocessierups enorm. Op veel plekken zijn maatregelen genomen met preventieve bestrijding. Maar ook dit jaar is de overlast groot.

Poll

Petitie: Gemeente Enschede moet in actie komen tegen eikenprocessierups

Petitie: Gemeente Enschede moet in actie komen tegen eikenprocessierups

  • Eens, de gemeente is veel te laks in de aanpak van de jeukrups (90%)
  • Overdreven. Kom gewoon niet te dichtbij, dan is er niks aan de hand (7%)
  • De gemeente zou haar tijd in belangrijke zaken moeten steken (2%)
4687 stemmen
  1. Ei van Eelco
    PREMIUM

    Ei van Eelco

    Het is om en nabij 1984 als de ondergang van de textielindustrie Enschede in een bodemloze financiële put heeft geworpen. De stad heeft een Artikel 12-status. Ze is failliet. Er is zelfs geen geld voor wat speeltoestellen voor kinderen. Wel voor een kunstwerk bij het stadhuis. ‘Veur dat lilleke ei’, bijt Doortje Pril, een goedgebekte Enschedese, uit onvrede en uit burgerlijke ongehoorzaamheid bij een vergadering burgemeester Ko Wierenga toe vanaf de tribune. Zo kwam de waterpartij Ei van Ko aan zijn naam. Toepasselijk, met de kennis van nu. Mede dankzij de vindingrijkheid van de toenmalige burgervader klauterde Enschede uit de afgrond. Wierenga bezat het Ei van Columbus.

In samenwerking met indebuurt Enschede