Volledig scherm
Oscar Moerman, eigenaar van Brouwerij Eanske, brouwt nu nog onder andermans dak. Hier in de brouwerij van Othmar Bier. © Charel van Tendeloo

Eanske Bier komt straks echt uit Enschede

AUDIOENSCHEDE - Brouwerij Eanske krijgt komende zomer een eigen volwaardige en ambachtelijke bierbrouwerij in Enschede. Het Enschedese bier wordt inmiddels al vier jaar gebrouwen, maar dit gebeurt in andere brouwerijen buiten de stad. Initiatiefnemer Oscar Moerman gaat zich vestigen in de Portiersloge naast de Twentse Foodhall in Enschede.

De Enschedese brouwers verkopen inmiddels 6 zelfgebrouwen biertjes in Enschede, Twente en daarbuiten. "In de afgelopen jaren zijn er een aantal mooie bieren gebrouwen die gezamenlijk het verhaal van Enschede vertellen", aldus eigenaar Oscar Moerman. "Nu krijg ik de mogelijkheid om met een investeerder een brouwerij in Enschede neer te zetten." 1Twente Enschede sprak met Moerman. Beluister dat item hieronder terug.

Portiersloge

In de Portiersloge moet een volwaardige brouwerij komen met een duizend liter-installatie, met een totale capaciteit van 1500 hectoliter per jaar. Ook komt er een afvulmachine, waardoor de  productie van begint tot eind in eigen brouwerij gebeurt. De brouwerij is in augustus of september dit jaar gereed voor gebruik.

Moerman heeft de financiering nog niet rond en schakelt de Enschedese bierliefhebbers in voor de laatste euro's. Investeren kan via crowdfunding.

In samenwerking met indebuurt Enschede