Jo (90) ontvangt een glimlachkaartje in haar huis. De Hengelose figureert in een video over het Twentse initiatief om eenzaamheid tegen te gaan, door middel van een brief aan een onbekende.
Volledig scherm
PREMIUM
Jo (90) ontvangt een glimlachkaartje in haar huis. De Hengelose figureert in een video over het Twentse initiatief om eenzaamheid tegen te gaan, door middel van een brief aan een onbekende. © Tjeerd Derkink

Een brief met een glimlach: Twents initiatief om het ‘eenzaamheidsvirus’ tegen te gaan

ENSCHEDE/HENGELO - Een briefkaart met een glimlach, in de strijd tegen het eenzaamheidsvirus. Met dat idee wil een groep jonge Twentenaren ouderen een verzetje én iets te lezen en schrijven geven, nu veel van hen door de coronacrisis aan huis zijn gekluisterd. 

  1. Kwaliteit van leven in Almelo en Enschede minder dan in rest van Twente, aan Oldenzaal is helemaal niets slecht
    Cijfers per gemeente

    Kwaliteit van leven in Almelo en Enschede minder dan in rest van Twente, aan Oldenzaal is helemaal niets slecht

    ALMELO/ENSCHEDE - De kwaliteit van leven in Almelo en in Enschede is beduidend minder dan in andere Twentse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het rekeninstituut bekeek 33 onderwerpen die bepalen hoe tevreden mensen zijn. Ze keken onder meer naar inkomen, gezondheid, veiligheid en de bereikbaarheid van voorzieningen.

In samenwerking met indebuurt Enschede